Friday, May 21, 2010

Mung Bean Sprouts-جوانه ماش










دانه ماش در غذای مناطق شرقی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.مشخصه این دانه خاصیت تقویت کننده و بر طرف کننده خستگی است.جوانه و برگ های کوچک ماش در غذای مناطق شرق دور کاربرد فراوان دارد.سوپ چینی که شامل برنج-دانه نیلوفر آبی -قارچ سفید و ماش و جوانه ماش می باشد بسیار معروف است و همینطور نان معروف هندی که از آرد ماش تهیه می شود.ماش در نواحی گرم تحت درجه حرارت 30 تا 35 درجه سانتی گراد رشد می کند.جوانه ماش سر شار از پروتئین و ویتامین است.ویتامین های: ب1 - ب2 - ب3- ب12- سی - آ-و ای -است .همچنین مقدار زیادی آهن -پتاسیم -کلسیم-منیزیم و فسفر در جوانه ماش به خوبی یافت می شود.از این روست که قرن ها در آسیا به صورت خام مصرف می شود.جهت تهیه جوانه باید به مدت 24 ساعت دانه های ماش را در آب خیساند.سپس دانه ها را در محل مورد نظر به روش انتخابی برای جوانه زدن قرار داده شود و آنها را هر روز آبکشی کرده و مرطوب نگهداشت.ظرف دانه ها باید در محلی نیمه تاریک قرار گیردو پس از چند روز می توان هنگام آبکشی دقت شود تا پوسته سبز ماش دور ریخته شود.بدین ترتیب هضم آن آسان تر و نگهداری از جوانه راحت تر خواهد بود.مدت زمان لازم برای مصرف جوانه 4 تا 6 روز است.جوانه ماش از پروتئین های گیاهی محسوب می شود

No comments: