گوشت چرخ کرده خام یا نیم پز ممکن است حاوی باکتری های مضر باشد برای اطمینان از نا بودی باکتری ها گوشت باید به آن حد اقل تا دمای 71 درجه سانتیگراد حرارت داده شود.کودکان و سالمندان و افرادی که در اثر ابتلا به سرطان -بیماری کلیوی و دیگر بیماری ها سیستم ایمنی ضعیفی دارند نسبت به بیماری های ناشی از آلودگی غذا حساس تر است بروز اسهال و تهوع که از علایم این بیماری ها هستند و موجب کم آبی می شود برای این افراد خطر ناک است بنا براین در هنگام تهیه غذا برای این افراد توجه به رعایت نکات بهداشتی در تمام مراحل خرید-نقل و انتقال-پخت و سرو غذا بسیار ضروری است
اگر گوشت چرخ کرده پخته شده یا همبرگر را بلا فاصله پس از پخت(طی 2 ساعت و در دمای بیش از 32 درجه سانتیگراد است طی 1 ساعت) در یخچال قرار دهیم برای 2 روز قابل نگهداری است و در صورتی که آن را منجمد کنیم برای 3 ماه قابل نگهداری است.دقت کنید برای گرم کردن مجددا باید کاملا داغ شوند تا بخار از آن بلند شود
گوشت چرخ کرده بسته بندی شده از بیرون ظاهری قرمز داشته ولی داخل آن رنگ خاکستری یا قهوه ای کدر دارد.بطور کلی اکسیژن هوا با رنگدانه گوشت ترکیب می شود و رنگ قرمز و روشن تولید می کند .رنگ سطح گوشت بسته بندی شده به این علت قرمز است.رنگدانه اکسی میو گلوبین- که در تمام حیوانات خون گرم وجود دارد-این رنگ قرمز روشن را تولید می کند.لایه های داخلی گوشت به علت عدم تماس با اکسیژن به رنگ قهوه ای یا خاکستری تبدیل می شوند.در صورتی که تمام قسمت های گوشت بسته بندی رنگ خاکستری یا قهوهای داشته باشد ممکن است نشانه شروع فساد باشد
اگر گوشت را در حالی که هنوز منجمد است چرخ کنیم کریستال های یخ مو جود در آن دیواره سلول ها را می شکند و شیره داخل سلول به خارج ترشح می کند این مشکل طی انجماد در منزل نیز اتفاق می افتد و به همین علت در طی پخت مقدار زیادی شیره از خود ترشح می کند یا به اصطلاح آب می اندازد
لازم به ذکر است که وزن و اندازه تمام گوشت ها طی پخت کاهش می یابد که این مقدار کاهش بستگی به مقدار چربی -رطوبت -دمایی که گوشت در آن پخته می شود و مدت زمان پخت دارد.اصولا هر چه دمای پخت بیشتر باشد میزان کاهش وزن و اندازه بیشتر می شود
No comments:
Post a Comment