باکتری ها قادرند از یک ماده غذایی به ماده دیگر منتقل شوند این انتقال را انتقال عرضی می نامند.باکتری های موجود در شیرهء گوشت خام قادرند غذاهایی را که با رعایت موازین بهداشتی پخته شده اند یا مواد غذایی که به صورت خام مصرف می شوند را (مثل ترکیبات سالاد) آلوده کنند.برای پیشگیری از انتقال عرضی آلودگی رعایت نکات زیر ضروری است
دست هایمان را قبل یا بعد از تماس با گوشت خام با آب گرم و صابون بشوییم
ظروف بسته بندی مواد غذایی را به هیچ وجه مجددا استفاده نکنیم
ابزار و سطوحی که در تماس با گوشت خام بوده اند(مانند کارد-تخته گوشت و غیره)با آب گرم یا مایع ظرفشویی یا مواد ضد عفونی کننده بشوییم
برای قطعه کردن و آماده سازی گوشت از تخته گوشت های بدون خلل و فرج و قابل شستشو استفاده کنیم
همبرگر یا گوشت های پخته را در ظرفی که مواد اولیه خام در آن تهیه شده است قرار ندهیم
No comments:
Post a Comment