Thursday, May 10, 2007

Unknown Vitamins-ویتامین های ناشناس


علاوه بر ویتامین هایی که هر روزه بارها اسم آنها را می شنویم انواع دیگری از ویتامین ها هم وجود دارند که به ندرت نام آنها را می شنویم.تاثیر این دسته از ویتامین ها در بدن انسان قابل مقایسه با تاثیر ویتامین های شناخته شده مانند ای- بی- آ- و ... نیست اما به هر حال استفاده یا عدم استفاده از آنها تاثیرات بر بدن دارد.یکی از این ویتامین های نا شناخته ویتامین "اف" است.ویتامین اف یا "ف" یک ویتامین حل شونده در چربی است که از اسیدهای چرب اشباع نشده ای که در غذاها وجود دارد تشکیل می شود این ویتامین تا وقتی که تعادل چربی ها در بدن دو به یک (دو چربی اشباع نشده بهازای یک چربی اشباع شده )است به سوخت و ساز چربی ها کمک میکند به همین خاطر باعث کاهش وزن می شود.این ویتامین در دانه های مغذی یافت می شود .کمبود این ویتامین در بدن باعث خشکی پوست -تحلیل رفتن مو ها -کاهش مقاومت بدن در برابر تشعشعات رادیویی -خشک شدن دهان و چشم ها و حتی در مواردی بروز سرطان می شود.یکی دیگر از ویتامین های کمتر شناخته شده ویتامین ال یا "لام" است که ویتامینی بسیار ضروری در امر شیر دهی مادران به شمار می رود و نام آن هم به همین خاطر "ال" گذارده شده است (در انگلیسی لاکتیشن به معنای شیر دهی به نوزاد است )اما با این وجود این ماده هنوز رسما به عنوان یک ویتامین شناخته نشده است و به همین خاطر منابع غذایی که دارای آن هستند هنوز کاملا مشخص نشده اند.این ویتامین به نام "ال 2 " هم شناخته می شود.

ویتامین "پی" یکی دیگر از ویتامین هایی است که ما در زندگی روزانه کمتر با آنها سر و کار داریم.نام این ویتامین به خاطر قدرت نفوذ بسیار بالای آن "پی "گذاشته شده است.بر گرفته شده از کلمه انگلیسی زیر میباشد

permeability

این ویتامین اولین بار در سال 1936 از فلفل قرمز و آب لیمو استخراج شد.در همان زمان دانشمندان متوجه شدند اثر درمانی این ویتامین در بیمارانی که به شکنندگی شریانی مبتلا هستند از اسید اسکوربیک که داروی تاریخی مربوط به این بیماری است بیشتر است .این ویتامین که امروزه به نام بیو فلاوو نوید شناخته می شود در آب حل شده و عامل اصلی و پیش برنده فعالیت های ویتامین "سی" در بدن به شمار میرود. بیو فلاوو نوید ها ذراتی هستند که باعث بروز رنگ زرد -نارنجی در میوه ها می شوند.تا به حال 4 هزار نوع بیو فلاوو نوید شناخته شده است که در 12 گروه متفاوت دسته بندی می شوند.دانشمندان منابع غذایی خاص که حاوی این ویتامین باشد را معرفی نکرده اند اما گفته میشود در هر ماده غذایی که حاوی ویتامین "سی" باشد بیوو نوید هم با نسبت 500 میلی گرم به 100 میلی گرم وجود دارد

کمبود این ویتامیندر بدن عوارض زیادی به دنبال دارد که شریان های شکننده -خونریزی بینی -کاهش دسترسی بدن به ویتامین "سی" و کاهش جذب ویتامین "آ" چند نمو نه از آنها هستند.ویتامین "پی"خود به چهار گروه تقسیم میگردد که عبارت اند از
P3-P2-P1 & P4
آ.پ.شجیعی

No comments: