تخم مرغ ماده ای بسیار مغذی و از اجزای ضروری یک برنامه غذایی سالم است
این غذا مانند گوشت مرغ و ماهی فساد پذیر است و باید به سلامت آن در زمان خرید حمل و نقل نگهداری و طبخ توجه شود از جمله آلودگی های شایع در تخم مرغ سالمونلا است بنابراین توصیه می شود که از خوردن تخم مرغ خام یا نیم پخته و فراورده های خام یا نیم پز آن خود داری شود.گروه آسیب پذیر برای مصرف تخم مرغ خام یا نیم پز افراد بیمار کودکان -زنان باردار افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند مثل مصرف کنندگان داروهای استروییدی بیماران مبتلا به ایدز -سرطان یا دیابت -افرادی که شیمی درمانی می کنند یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند
بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال با برودت 4-2 درجه سانتی گراد است.با این شرایط می توانید تخم مرغ را تا یک ماه نگهدارید و هر چه از میزان سرمای محیط نگهداری تخم مرغ کاسته شود مدت نگهداری آن کوتاه تر می شود.تخم مرغ را در هنگام مصرف بشویید و در صورت لزوم ضد عفونی کنید همچنین در هنگام مصرف به صورت جداگانه آن را بشکنید تا در صورت مشاهده علایم فساد آن را مصرف نکنید
پخت و مصرف صحیح
تخم مرغ را تا زمانی که زرده و سفیده آن کاملا سفت شود بپزید -نیمرو نباید شل باشد-غذاهای حاوی تخم مرغ را به مدت 15 پانیه تا حرارت 68 درجه سانتیگراد با حرارت یکنواخت بپزید-غذاهای حاوی تخم مرغ که در مکرو ویو پخته می شوند باید سر پوشیده باشند تا رطوبت سطحی خود را از دست ندهند مرتب به هم زده شوند یا حد اقل یک بار در هنگام طبخ مخلوط شوند تا توزیع گرما در آنها یکنواخت باشد.در حرارت 74 درجه سانتیگراد طبخ شوند و حداقل برای 2 دقیقه قبل از مصرف در مکرو ویو باقی بمانند.
اکثر باکتری ها در حرارت 4 تا 60 درجه سانتیگراد قادرند چندین برابر شوند بنابراین اگر تخم مرغ یا غذاهای حاوی آن قرار است به صورت گرم نگهداری شود باید پس از طبخ در 68 درجه سانتیگراد در دمای 60 درجه سانتیگراد یا بالاتر نگهداری شود.اگر تخم مرغ یا غذاهای حاوی آن قرار است به صورت سرد نگهداری شود باید دما 4 درجه سانتیگراد یا کمتر باشد.تخم مرغ و غذاهای حاوی آن که پس از سرد شدن و نگهداری در یخچال دوباره استفاده می شوند باید به طور کامل و تا دمای 74 درجه سانتیگراد گرم شوند باکتری ها قادرند از طریق ترک ها به داخل تخم مرغ نفوذ کنند
لکه های خون و وجود مویرگ های خونی در داخل تخم مرغ علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است که هم از نظر شرعی و هم از نظر بهداشتی مصرف آن جایز نیست
سفیده با ظاهری ابری و غیر شفاف نشانه تازه بودن تخم مرغ است-سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ است-سفیده صورتی یا رنگین کمان نشانه فساد ناشی از باکتری های پسودوموناس است.بعضی از میکروب ها که رنگ فلورسنت با رنگدانه های محلول در آب تولید میکنند برای سلامتی انسان ها مضرند.حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ سفت نشانه بیش از حد پختن آن است و دلیل آن گوگرد و آهن مو جود در زرده است.این رنگ در حالتی که تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز بوجود می آید همچنین تخم مرغ نیمرو اگردر حرارت زیاد پخته شده و یا در مجاورت گرما به مدت طولانی قرار گیرد نیز ظاهری سبز پیدا می کند .مصرف این قسمت رنگی برای سلامتی ضرری ندارد
No comments:
Post a Comment