Wednesday, November 17, 2010

سوهان-سرشار از انرژی و ویتامینSohan

سوهان یکی از محصولات سنتی ایران است که شهر قم خاستگاه اولیه آن به شمار می رود و تاریخچه دقیق سو هان به دوره قاجاریه نسبت داده شده که به عنوان حلوایی بسیار مقوی و مغذی و پر کالر ی مصرف می شد-سو هان در فرهنگ لغت به معنای مطبوع و دلپذیر است و از ترکیب مواد ارزشمندی نظیر آرد گندم -جوانه گندم- زرده تخم مرغ -کره- شکر-زعفران هل و انواع مغز ها تهیه می شود.این محصول به سبب دارا بودن جوانه گندم -پروتئین فراوانی دارد و منبع فوق العاده ای از ویتامین ها و مواد معدنی بویژه ویتامین های گروه ب- و ای -و آرام بخش اعصاب و روان است-جوانه گندم موجود در این محصول به دلیل داشتن قند های طبیعی سبب ذخیره سازی انرژی در ماهیچه ها شده و باعث بهبود عملکرد عضلانی و جلوگیری از خستگی و بی حالی می شود. برای تهیه سو هان از کره-یا روغن های گیاهی استفاده می شود-افزودن چربی به سو هان کالری آن را افزایش می دهد و بر قابلیت جویدن -طعم- بو- مزه-و مدت زمان ماندگاری محصول می افزاید-البته در میان چربی ها کره طعمی چشمگیر دارد و هنگام پخت به همراه هل و شکر طعم تافی مانندی را به سو هان می دهد. اما فراموش نکنید که کره کلسترول -تری گلسیرید و همچنین وزن شما را افزایش می دهد-شکر نیز در صنایع پخت سو هان به منظور شیرین کردن -بهبود رنگ و از همه مهم تر به عنوان نگهدارنده افزوده می شودو تخم مرغ هم به دلیل دارا بودن پروتئین -چربی و قسمت عمده ای از ویتامین ها -ارزش غذایی محصول را افزایش داده و منجر به تردی و تازگی محصول می شود

No comments: