Friday, December 19, 2008

Sugar Free Trap !-تله لفظ بدون شکر










If you read on products this sentence :Sugar free .It is just mean that ,this product has no sugar and means that it has another artificial material that make it sweet !the substances are :"Sorbitol-Aspartamine-Saccharin-Liquid froctose".These materials are sweeteners which the producers use from them instead sugar.For example sorbitol use in candy-jelly and gums and if you eat more it make you weightloss and diarreh and it would be dangerous.The pregnant womem have to more care about saccharin.Because saccharin make kidney stones and bladder cancer.So you have to have balance in your daily food basket besides note about standard daily dosage of these substances.In the end ,dont be fool by this words" sugar free " and start drinking and eating comfortable and relax that there is no problem and no worry at all that you never gain weight.its completely vise versa! because these substance motivate your brain to oozing hormones and you like to eat and drink more and more and gain weight.And so you tell yourself :oh god I didn't eat alot and why I'm going to be fat and something doesn't seem right !......
جریان این است که گول لفظ شوگر فری یا بدون شکر را نخورید این به این معنا نیست که این شکولات یا این نوشابه اصلا شیرینی ندارد بله به طور مستقیم شکر و شیرینی ندارد اما پس چطور وقتی که آن را می خورید شیرین است و شما با خیال راحت که شکر ندارد و باعث دیابت یا چاقی شما نمی شود مدام می خورید و می خورید با خیال بی ضرر بودن این محصولات.خیر اینطور نیست درست است که شکر ندارد اما برای شیرینی آن از مواد شیمیایی همچون " سوربیتول- آسپارتام- -سا کارین" استفاده می کنند که مثلا 3 گرم ساکارین برابر 1/5 کیلو شکر است و آسپارتام100 و 200 مرتبه از شکر شیرین تر است به علاوه خوردن این مواد باعث می شود مغز شما شروع به ترشح هورمون نماید و شما میل به خوردن و خوردن پیدا می کنید و از خوردن لذت ببرید بدون اینکه بدانید چرا.پس لفظ شوگر فری یا بدون شکر به معنای نداشتن شیرینی نیست یعنی اینکه این محصول با مواد دیگری جز شکر شیرین شده و مزه دارد.ساکارین در زنان حامله ایجاد سنگ کلیه و سرطان مثانه می کند و سوربیتول اکثرا در آدامس ها و ژله ها وکندی و آبنبات ها استفاده می گردد

No comments: