Saturday, September 20, 2008

Kimchi-کیم چی






Kimchi is such a korean salted pickle.Its so good for fighting with all different cancers and so it helps to body stay against aging.Besides it helps to losing fat and weights,Its based on south korean biology and molecular biology scientists Research in korean universities.They devided the laboratory rats in two groups .They feed to one group the regular meal and feed and to another one kimchi!.The rats with kimchi aged longer and their skins were so better and less wrinkle than the group with regular food.They believe that the fermented foods are so good for body especially for stomach and intestine or gut and so for digestion.Why?! ,because this food or pickle has high range of lactobacillus ,one kind of bacteria that so useful for body.If you find this dish,dont hesitate bye it and eat it but just try that one which has less salt(the salted food cause cancer and high blood pressure)I've seen how they make the kimchi but the process take times and it is not so easy.For those who are like me ,buying is the best way!besides prepare it from korean shops or super markets not from japanece ones.Their kimchi is different from korean .
کیم -چی یک غذا و یا یک ترشی نمکی کره ای هست که بر اساس تحقیقات دانشمندان دانشگاه های کره جنوبی که بر روی موش های آزمایشگاهی یا رت ها انجام داده اند به این نتیجه رسیدند که آن موش هایی که با غذای معمولی تغذیه شده بودند عمر معمولی کردند اما رت هایی که با کیم چی تغذیه شده بودند عمر طولا نی تری داشتند به علاوه پوست تن آن ها چین و چروک کمتری داشت نسبت به گروه دیگر موش ها با غذای معمولی.به علاوه کیم چی کمک به کاهش وزن هم می کند همینطور کیم چی دارای مقادیر زیاد لاکتو باسیلوس یک نوع مفید باکتری برای بدن می باشد.پس شک نکنید برای تهیه این غذا! منتها اگر کیم چی تهیه کردید بهتر است کم نمک آن را انتخاب کنید چون نمک باعث سرطان معده و روده می شود و همینطور باعث افزایش فشار خون.طرز تهیه کیم چی هم وقت گیر است و هم مراحلی دارد.برای تنبل ها بهتر است آن را بخرند البته نوع کره ای آن را نه ژاپنی چون کیم -چی ژاپنی ها فرق میکند

No comments: